DE MODELLEN DOOR
DE JAREN HEEN

Ontdek alle modellen van Alpine door de jaren heen. De evolutie in design schetst een mooi beeld van hoe Alpine geëvolueerd is van een klein merk tot een luxe sport merk.

Logo Alpine

2018

A110

Een nieuwe start

Na jaren van afwezigheid keerde Alpine in 2017 terug met een herlancering van zijn iconische A110. Net zoals de laatste wagen die Alpine produceerde, werd ook de nieuwe A110 voorgesteld op het autosalon van Genève.

De A110 is een moderne interpretatie van het oude model. De basislijnen zijn hetzelfde, maar het nieuwe model is langer en wijder. De koplampen werden opnieuw in de bumper geplaatst, maar in tegenstelling tot het oude model, heeft het nieuwe model er slechts twee in plaats van vier. De voornaamste verandering achteraan zit hem in de diffuser die werd toegevoegd. Hierdoor is er geen spoiler meer nodig, aangezien de diffuser genoeg downforce biedt bij hoge snelheden.

F1 Racing

ALPINE RACING

Alpine mag dan een relatief nieuwe naam zijn in de Formule 1, de sportwagen-tak van Renault heeft een indrukwekkend autosportverleden. De rebranding van het team in 2021 markeert de volgende stap in Renaults F1-revival, die in 2016 begon met de overname van het toenmalige Lotus-team.

Het doel is om volgend seizoen regelmatig podiumplaatsen te behalen en misschien wel een (wereld)titel.

1.6L V6

950pk+

ALPINE CENTRE
GENT

In 2022 werd het Alpine Centre Gent geopend! Deze locatie is gemakkelijk te bereiken vanuit elke uithoek van het land, en het is dan ook de ideale plaats om kennis te maken met de nieuwe Alpine A110. Overtuig uzelf en kom de nieuwe Alpine A110 ontdekken in het Alpine Centre Gent.

READY TO MAKE HISTORY?

Delen