Formule 1

Voor de Formule 1 bereidt het BWT Alpine F1 Team zich voor op het uitzonderlijk lange seizoen van 24 races. Esteban Ocon en Pierre Gasly zullen dit seizoen aan het stuur zitten van de volledig herziene A524 Formule 1-wagen. Het is het tweede opeenvolgende seizoen dat Ocon en Gasly samen een volledig Frans én volledig Normandisch duo vormen. Beide coureurs worden vergezeld door Jack Doohan, die in het seizoen 2024 opnieuw zal meedoen als reservecoureur van het team.

Alpinea424v2

World Endurance Championship

In het World Endurance Championship begint Alpine aan zijn eerste seizoen als fabrieksteam in de Hypercar-categorie met de A424. Aan het stuur van deze A424, niemand minder dan voormalig Formule 1 coureur, Mick Schumacher. De Duitser gaat voor het eerst racen in het FIA World Endurance Championship. Mick wordt vergezeld door ervaren coureurs in wagen #36, Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxiviere. In auto #35 voegen de nieuwkomers Ferdinand Habsburg en Paul-Loup Chatin zich bij het jonge talent Charles Milesi, die voor het tweede seizoen bij het team racet. Jules Gounon is reservecoureur voor het seizoen 2024.

Liveries van beide wagens

De liveries van de A524 en A424 zijn moderne en opvallende ontwerpen, grotendeels geïnspireerd door Alpine’s samenwerking met de hedendaagse kunstenaar Felipe Pantone. De kern van het ontwerp is zwart en wordt geaccentueerd door levendige alpenblauwe patronen. Het ontwerp is uniek en opvallend en draagt bij aan de identiteit van Alpine Motorsports. BWT gaat het derde jaar in van het partnerschap met het F1-team, dat wordt gekenmerkt door de wereldberoemde roze kleuren die sterk terugkomen in de A524-kleuren. Tijdens acht races dit seizoen zal de livery gedomineerd worden door de roze kleur om het partnership te benadrukken.

De A424 gaat later deze maand naar Qatar voor de seizoensproloog en de eerste race van het seizoen, terwijl de A524 het seizoen 2024 op de circuits begint met een eerste test op 20 februari.

Deel dit artikel

Andere nieuwsberichten

Levering van de mythische Alpine A110 R Le Mans

De Alpine A110 R Le Mans is een klassiek voorbeeld van een geavanceerde auto, waar innovatie en traditie hand in hand gaan. Het is een hedendaags topmodel dat zijn iconische voorgangers eer aandoet en tegelijkertijd een nieuw pad inslaat voor high-performance sportauto's.

2024-03-29T10:09:00+01:00
Ga naar de bovenkant